Mauritz kaffe -Göteborgs äldsta kaffehus

Mauritz kaffe är Göteborgs äldsta café, redan 1888 startade verksamheten som från början bara gick ut på att importera kaffe. Ungefär 100 år senare invigdes ett kaffehus med en känsla av Italien, långt innan den italienska kaffekulturen hade spridits genom världen. Nuförtiden ligger Mauritz kaffe på Fredsgatan 2, precis intill Brunnsparken.

Något som kännetecknar kaffebaren är rågbullarna med grevéost, plommonbullarna, den klassiska musiken, ståborden och självklart det egenrostade kaffet. Det är en speciell atmosfär inne på Mauritz, det är en främst äldre klientel som står vid borden, läser dagens tidning, tittar ut på folkströmningen på Fredsgatan eller bara avnjuter fantastisk kaffe i sällskap med en vän. När man går in på Mauritz känner man genast ett inre lugn jämfört med stressen bland folkmängden som oroligt rör sig på gatan utanför.

Alla smörgåsar och bullar är alltid nybakade och oftast gör de en på plats åt dig för att du ska få en så färsk vara som möjligt. Endast 25 kronor kostar dessa rågfrallor. Utbudet av det ätbara är inte stort, men det håller måttet. Man får en känsla av att Mauritz kaffe satsar på kvalitet före kvantitet och de satsar definitivt på kaffet.

Det är gemytligt inne på kaffebaren, inredningen går i mörkt trä och vitt. Inte sällan är ägaren själv, (Mauritz trejde generation) ute och vimlar bland kunderna. Cafeét brukar också ha flertal fotoutställningar under årets gång, som gör att atmosfären i lokalen ändras från utställning till utställning.

Det bästa med Mauritz kaffe är dock kaffet. Här kan du få allt i kaffeväg du någonsin kan tänkas önska och dessutom kan du köpa med dig både rostade och orostade bönor hem för att kunna avnjuta kaffet även i ditt hem.

Vad tycker du om Mautiz kaffe? Lämna gärna en kommentar!

Annonser

4 svar till “Mauritz kaffe -Göteborgs äldsta kaffehus

  1. nice work!

  2. Tack för tipset! Det måste vi testa när vi kommer till Göteborg. Ha dé!

  3. Världens godaste kaffe och en mysig miljö.
    Hoppas verkligen det får vara kvar.

  4. Ping: Tack för kaffet « martinsbilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s